Форум >  Архив "Школа жён" >  Март 2003 года >  мука с отрубями

мука с отрубями

Собрались делать пельмени, отправили мужиков за продуктами... Как результат - муку они купили самую дорогую... только такую, с отрубями... пельмешки получились такие загорелые! :))) М можно ли испечь из этой муки чего-нить вкусного, а?... и так, чтобы коричневость не очень чувствовалась....
Барбариска © (03.03.2003 15:03)

Оцените автора материала.

1 Звезда 2 Звезды 3 Звезды 4 Звезды 5 Звезд 0.00 из 5.
Прямая ссылка


ну и что что коричневость, эта мука полезнее обычной белой :)
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

А чего б испечь-то? Я ж не только для коричневой муки рецепт хочу, а так... в общем и целом =))
Барбариска © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

по англицки читаешь? Blackcurrant Cake Ingredients 175g/6oz fresh blackcurrants or a 290g/10oz tin of blackcurrants 50g/2oz brown sugar 2 teaspoons cinnamon quarter teaspoon nutmeg 175g/4oz wholemeal flour 1 teaspoon baking powder 1 teaspoon bicarbonate of soda 50g/2oz butter 110g/4oz caster sugar 1 teaspoon vanilla essence 210ml/2.5fl oz sour cream 2 eggs, beaten Method Preheat oven to 180C/350F/gas mark 4. Grease a round 20 cm/8 inch cake tin and line with greaseproof paper. Blend the blackcurrants into a pulp (if you are using tinned blackcurrants, drain off the juice first). Add the brown sugar, cinnamon and nutmeg to the blackcurrants and mix until smooth. Set aside. Sift the flour, baking powder and bicarbonate of soda together. In another bowl, cream the butter and sugar together. Add the vanilla essence, sour cream and eggs to the butter mixture and blend well. Gradually beat the flour into the butter mixture, incorporating lots of air. Pour the batter into the prepared cake tin and carefully place the blackcurrant mixture on top (it will then sink through the batter mixture). Bake for 1 hour; test to see whether it is cooked - it should be springy to the touch. Turn out the cake on to a rack to cool.
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

а смородину можно чем-нить другим заменить?.. как-то не сезон для нее сейчас :)
Барбариска © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

я думаю варенье подойдет смородиновое,в котором ягодки есть
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

а это уже опробованный рецепт? вкусно получается?
Барбариска © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

не опробованный, но думаю будет вкусно :)
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

а вот еще тоже для отрубной муки неопробованный :) Demerara sugar - это какой-то особенный сахар, можно взять просто сахар :) Ingredients 900g/2lb apricots, sliced in half and stones removed 450g/1lb cherries, stems and stones removed 50g/2oz brown sugar 110g/4oz wholemeal flour 25g/1oz oats pinch of salt 2 tbsp Demerara sugar 50g/2oz unsalted butter, chilled and chopped into small pieces Method 1. Preheat the oven to 190C/375F/Gas 5. 2. Cut the apricots into large chunks. Place them in a 1.2 litre/2 pint ovenproof dish with the cherries and mix well. Sprinkle the brown sugar over the top. 3. Combine the flour, oats, salt and Demerara sugar in a bowl. Add the butter chunks and rub the ingredients together using the tips of your fingers until the mixture resembles breadcrumbs (do not over-mix). 4. Sprinkle the oat mixture evenly over the fruit. Place the dish in the oven for approximately 40 minutes, or until the topping is golden brown and the syrup has started to bubble through the edges. 5. Serve while the pudding is still warm.
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

или мороженая смородина, думаю продается
домовенок © (03.03.2003 15:03)
Прямая ссылка

 

Что не так с этим комментарием ?

Оффтопик

Нецензурная брань или оскорбления

Спам или реклама

Ссылка на другой ресурс

Дубликат

Другое (укажите ниже)

OK
Информация о комментарии отправлена модератору